Högskolan i Gävle

Om arbetsplatsen 

Högskolan i Gävle är Sveriges populäraste högskola. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 370 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Vi har 17 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan har fyra strategiska forskningsområden som fokuserar på samhällsutmaningar: Hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Sedan 2023 är Högskolan en del i Europauniversitet EU GREEN som arbetar för att stärka kvaliteten inom den högre utbildningen i EU samt ökat utbyte för både studenter och anställda.

Högskolans vision är Förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad.

Vi erbjuder bland annat:

  • God arbetsmiljö: medarbetarundersökningen visar hög trivsel och arbetsglädje
  • Generöst friskvårdsbidrag, i topp bland Sveriges lärosäten
  • Flexibelt arbetssätt 

 

Beskrivning

Vid avdelningen för industriell ekonomi, industridesign och maskinteknik på Högskolan i Gävle bedrivs utbildning och forskning inom industriell ekonomi, industridesign och maskinteknik. En gemensam utgångspunkt för verksamheten är att utveckla kunskapen om industriella produkter, tjänster och processer med hänsyn till social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Avdelningen har en stark koppling till det omgivande samhället och studenter, lärare och forskare arbetar i nära samarbete med näringsliv och myndigheter.

Till avdelningen för industriell ekonomi, industridesign och maskinteknik söker vi nu en forskningsassistent inom industriell ekonomi. Du anställs på ett år med möjlighet till förlängning med en omfattning på 100%. Tillträde snarast. Tjänsteställe är Gävle.



Arbetsuppgifter

Som forskningsassistent i industriell ekonomi ägnar du huvuddelen av din arbetstid åt forskningsrelaterade arbetsuppgifter, inkluderande att initiera, genomföra och rapportera forskning. En central del av din anställning är att bidra till att öka externa forskningsmedel, stödja implementeringen av beviljade projekt, öka den vetenskapliga produktionen samt stärka samverkan med det omgivande samhället. I arbetsuppgifterna kan även ingå att stödja i arbetet kring undervisningen. Kurserna ges på campus och digitalt och hålls på svenska och engelska. Din arbetsplats är vid Högskolan i Gävle, där merparten av din arbetstid är förlagd.



Kvalifikationer

Behörighetskrav för anställningen är magisterexamen i industriell ekonomi eller annat ämne som arbetsgivaren finner likvärdigt med en ämnesfördjupning inom:

  • Supply chain analytics: utveckling och användning av avancerad dataanalys för att stödja ledningsbeslut. Vi är intresserade av ett brett spektrum av ledningsbeslut (ex. lokaliseringsbeslut, tillverka-eller-köpa-beslut, leverantörsval, materialval, digitalisering, tjänstefiering och transformationsprocesser) och olika metoder (ex. flerkriterieanalys, simulering och maskininlärning).
  • Transportlogistik: Utveckling av effektiva och miljövänliga transportlösningar samt design av nya logistiksystem som bättre utnyttjar tillgänglig teknik. Vi är intresserade av hur aktörer inom logistiksektorn kan bidra till den gröna omställningen.
  • Inköp: Utveckling av inköpsfunktionens roll i värdeförädling och hållbarhet. Vi är intresserade av hur inköpsfunktionen kan bidra till att göra företag mer hållbara och resilienta mot störningar.
  • Cirkulära transformationsprocesser: utveckling och implementering av nya affärsmodeller, produkter, produktionssystem och försörjningskedjor som stödjer övergången till en cirkulär ekonomi.

Därutöver ska du ha:

  • Förmåga att initiera, genomföra och rapportera forskning av hög vetenskaplig kvalitet.
  • Förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ.
  • Förmåga att samarbeta och skapa goda relationer internt och externt.
  • Förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:

  • Förmåga att söka och erhålla externa medel för forskning samt att driva egna forskningsprojekt.
  • Förmåga att samverka inom relevanta nationella eller internationella forskningsnätverk samt med omgivande samhälle.

Vid tillsättningen kommer även att beaktas hur den sökande kan stärka och komplettera avdelningens forskning inom ämnesområdet.



Ansökan

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.

 

Kontakt

Per Hilletofth, avdelningschef
Tel: 073-6546096
E-post: per.hilletofth@hig.se

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde så snart som möjligt, efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Gävle
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer HIG-STÖD 2024/380
Facklig företrädare
  • Maria Savela, SACO-S, 026-648500(vxl)
  • Kia Sundberg-Kimhag, Sveriges Lärare, 026-648500(vxl)
  • Annette Gustafsson, Fackförbundet ST, 026-648500(vxl)
Publicerat 2024-11-01
Sista ansökningsdag 2024-11-24

Tillbaka till lediga jobb