Högskolan i Gävle

Om arbetsplatsen 

Högskolan i Gävle är Sveriges populäraste högskola. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 330 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Vi har 19 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan har fyra strategiska forskningsområden som fokuserar på samhällsutmaningar: Hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Sedan 2023 är Högskolan en del i Europauniversitet EU GREEN som arbetar för att stärka kvaliteten inom den högre utbildningen i EU samt ökat utbyte för både studenter och anställda.

Högskolans vision är Förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad.

Vi erbjuder bland annat:

  • God arbetsmiljö: medarbetarundersökningen visar hög trivsel och arbetsglädje
  • Generöst friskvårdsbidrag, i topp bland Sveriges lärosäten
  • Flexibelt arbetssätt 

Akademin för hälsa och arbetsliv, söker nu en postdoc inom det strategiska forskningsområdet Hälsofrämjande arbete med fokus på registerbaserad forskning, specifikt inom det strategiska forskningsprogrammet Inkluderande arbetsliv (INKA).

Anställningen är placerad på avdelningen för arbetshälsovetenskap och pyskologi. Avdelningen har ett master- och doktorandprogram i arbetshälsovetenskap samt personal- och arbetslivsprogrammet med psykologi som huvudämne. Dessutom finns fristående kurser och uppdragsutbildning.

Forskningsprogrammet Inkluderande arbetsliv (INKA) inriktar sig på skillnader i livsvillkor som kan leda till utmaningar för arbetstagare när det gäller att komma in i arbetslivet, stanna kvar i arbetet under hela arbetslivet och/eller att återvända till arbetet efter en frånvaro. Inom forskningsprogrammet INKA arbetar forskare från Högskolan i Gävles tre akademier i tvärvetenskapliga team tillsammans med företag, organisationer och forskare från andra universitet med fokus på hur man använder arbete och arbetsorganisation som en plattform för att minimera ojämlikhet och främja bättre hälsa för anställda. Genom samarbete hanterar INKA faktiska arbetslivsutmaningar som organisationer, anställda och människor utanför arbetslivet upplever.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Ditt ansvar som postdoktor är att kartlägga och utvärdera tre projekt som genomförs av en extern statlig myndighet, med syfte att hjälpa individer att etablera sig på arbetsmarknaden. Varje projekt har olika fokus och åtgärderna kommer att vara viktiga faktorer i kartläggningsprocessen. Kartläggningen kommer även att fokusera på aspekterna samarbete samt social (o)jämlikhet i de olika projekten.

Att bygga och upprätthålla goda arbetsrelationer kommer att vara av största vikt. Arbetet förutsätter tät kontakt med samarbetspartners i de berörda externa organisationerna. Arbetet är även en del av ett större forskningsprojekt vilket innebär ett nära samarbete med den tvärvetenskapliga forskargruppen bestående av representanter från arbetshälsovetenskap och vårdvetenskap.

Särskilda ansvarsområden kommer att omfatta datainsamling för kartläggning och utvärdering, dataanalys samt utarbetande av manuskript och rapporter. Innan studien påbörjas kommer du också att vara involverad i att formulera specifika forskningsfrågor, bidra till forskningsstudiens utformning och hjälpa till med förberedelserna av etikansökan.

Anställningen kommer att pågå i två år, med startdatum i januari 2024.

Anställningsorten är Gävle, Sverige och du förväntas arbeta på plats vid Högskolan i Gävle tre dagar i veckan (vid heltidsanställning), i enlighet med högskolans regler.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs en doktorsexamen i samhällsstudier (till exempel en doktorsexamen i en samhällsvetenskaplig disciplin).

Det krävs att du kan kommunicera obehindrat i både tal och skrift på universitetsnivå på svenska och engelska.

Du ska ha en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga, vara självgående och ha en god organisationsförmåga.

Meriterande är:
- Erfarenhet av process-/projektutvärderingsforskning.
- Dokumenterad kunskap om den svenska arbetsmarknaden och relevanta organisationer.
- Erfarenhet av att dokumentera och/eller utvärdera effektiviteten i samarbeten mellan organisationer. .

Villkor

Ansökan ska innehålla ett CV och ett personligt brev där du styrker de kvalifikationer som anges i avsnittet "Arbetsuppgifter" i annonsen. Du kan bifoga ytterligare handlingar för att styrka dina kvalifikationer.

Ange också två referenser och en kort beskrivning av din relation med varje referens samt deras telefonnummer och e-postadress.

Sökande kommer att kontaktas under januari och informeras om huruvida de kommer att kallas till intervju.

Tidsbegränsad anställning.

Deltid mellan 50% till 100% sysselsättningsgrad, enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner:

Zahra Ahmadi, avdelningschef
070-181 12 48
zahra.ahmadi@hig.se

Jennie Jackson, lektor
026 - 64 82 93
jennie.jackson@hig.se

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Januari 2024 eller snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Mellan 50%-100%, enligt överenskommelse
Ort Gävle
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer HIG-STÖD 2023/516
Facklig företrädare
  • Maria Savela, SACO-S, 026-648500(vxl)
  • Kia Sundberg-Kimhag, Sveriges Lärare, 026-648500(vxl)
  • Annette Gustafsson, Fackförbundet ST, 026-648500(vxl)
Publicerat 2023-12-11
Sista ansökningsdag 2024-03-03

Tillbaka till lediga jobb