Högskolan i Gävle

Om arbetsplatsen 

Högskolan i Gävle är Sveriges populäraste högskola. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 370 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Vi har 17 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan har fyra strategiska forskningsområden som fokuserar på samhällsutmaningar: Hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Sedan 2023 är Högskolan en del i Europauniversitet EU GREEN som arbetar för att stärka kvaliteten inom den högre utbildningen i EU samt ökat utbyte för både studenter och anställda.

Högskolans vision är Förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad.

Vi erbjuder bland annat:

  • God arbetsmiljö: medarbetarundersökningen visar hög trivsel och arbetsglädje
  • Generöst friskvårdsbidrag, i topp bland Sveriges lärosäten
  • Flexibelt arbetssätt 

 

Vi söker en driven disputerad person inom området Energisystem eller motsvarande.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta inom forskningsområdet industriella energisystem med speciell fokusering på energieffektivitet i små och medelstora industriföretag. Tjänsten innebär bland annat att arbeta med forskning, vetenskaplig publicering, ansökningar om externa forskningsmedel, undervisning på grund- och avancerad nivå och handledning av forskarstuderande.

Anställningen är på heltid och avser en tidsbegränsad anställning på minst 4 år (HF 4 kap. 12 a §).

Tjänsteställe är Gävle och merparten av arbetstiden är campusförlagd.

Kvalifikationer

För anställningen som biträdande lektor i energisystem krävs doktorsexamen inom ämnet energisystem eller annat ämne som arbetsgivaren finner motsvarande. Främst bör den komma i fråga för anställningen som har avlagt doktorsexamen högst fem år före ansökningstidens utgång.

Krav för anställningen är forskningserfarenhet och undervisning på universitetsnivå inom industriella energisystem med inriktning på energieffektivitet i små och medelstora industriföretag. Erfarenhet från att arbeta med tillämpat energieffektiviseringsarbete inom företag är meriterande.

Vid anställningen kommer särskild vikt att läggas vid sökandens förmåga att självständigt initiera och driva forskning av hög vetenskaplig kvalitet, publicerad i internationella ledande skrifter samt sökandens förmåga att erhålla extern finansiering av sin forskningsverksamhet.

För tjänsten krävs vidare god samarbetsförmåga samt god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

I övrigt se (HF 4 kap. 4 a §) samt Anställningsordningen vid Högskolan i Gävle HIGSTYR 2019/153.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan. För en fullständig förteckning av vad din ansökan ska innehålla, besök vår hemsida: https://www.hig.se/Ext/Sv/Om-Hogskolan/Arbeta-hos-oss/Ansokan-om-tjanst-som-lektor-eller-professor.html

 

Kontakt

Ulf Larsson, avdelningschef

Tel: 070-648 79 23

E-post: ulf.larsson@hig.seAnställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gävle
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer HIG-STÖD 2024/14
Facklig företrädare
  • Maria Savela, SACO-S, 026-648500(vxl)
  • Kia Sundberg-Kimhag, Sveriges Lärare, 026-648500(vxl)
  • Annette Gustafsson, Fackförbundet ST, 026-648500(vxl)
Publicerat 2024-01-26
Sista ansökningsdag 2024-02-18

Tillbaka till lediga jobb