Högskolan i Gävle

Om arbetsplatsen 

Högskolan i Gävle är Sveriges populäraste högskola. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 370 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Vi har 17 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan har fyra strategiska forskningsområden som fokuserar på samhällsutmaningar: Hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Sedan 2023 är Högskolan en del i Europauniversitet EU GREEN som arbetar för att stärka kvaliteten inom den högre utbildningen i EU samt ökat utbyte för både studenter och anställda.

Högskolans vision är Förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad.

Vi erbjuder bland annat:

  • God arbetsmiljö: medarbetarundersökningen visar hög trivsel och arbetsglädje
  • Generöst friskvårdsbidrag, i topp bland Sveriges lärosäten
  • Flexibelt arbetssätt 

Anställningen är inom Avdelningen för arbetshälsa, psykologi och idrottsvetenskap, vilken är en av de tre avdelningarna inom Akademin för hälsa och arbetsliv. Inom avdelningen finns Personal- och arbetslivsprogrammet med psykologi som huvudämne, idrottsvetenskapliga programmet samt masters- och forskarutbildningsprogram i ämnet arbetshälsovetenskap. Därtill finns fristående kurser och uppdragsutbildning.

Vi söker nu en universitetsadjunkt inom idrottsvetenskap under viss tid med en omfattning av heltid, alternativt deltid efter överenskommelse och tillträder enligt överenskommelse. Anställningen sträcker sig till februari 2025 med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Anställningen omfattar undervisning och handledning på grundnivå inom främst idrottsvetenskapsprogrammet men även övrigt utbildningsutbud, exempelvis fotbollstränarutbildning, lärarutbildning och ledarskap och coaching, samt i förekommande fall medverkan i forskningsprojekt. Undervisningen sker på grundläggande nivå och är förlagd dels på campus, dels på distans. I anställningen ingår också att delta i avdelningens utvecklingsarbete rörande undervisning, forskning, samverkan med omgivande samhället och internationalisering. Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer

För anställningen krävs kandidatexamen i idrottsvetenskap, lärarutbildning i idrott och hälsa eller motsvarande. Se även Högskoleförordning samt Anställningsordning vid Högskolan i Gävle.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och på engelska.

Fotbollstränarutbildning, skidlärarkompetens, lärarutbildning i idrott och hälsa, ledarskap och coaching samt handledning av uppsatser eller motsvarande är särskilt meriterande.

Därutöver bedöms graden av administrativ förmåga och annan skicklighet som är av betydelse för de arbetsuppgifter som ingår i anställningen.

Personlig lämplighet i form av god samarbets- och initiativförmåga är ett krav.

Ansökan

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.

Villkor

Välkommen med din ansökan senast 28 februari 2024 märkt med ref nr HIG-STÖD 2024/56.

Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsteställe är Gävle.

Kontakt

Zahra Ahmadi, avdelningschef

070-181 12 48, 026-648500 vxl

zahra.ahmadi@hig.se

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gävle
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer HIG-STÖD 2024/56
Facklig företrädare
  • Maria Savela, SACO-S, 026-648500(vxl)
  • Kia Sundberg-Kimhag, Sveriges Lärare, 026-648500(vxl)
  • Annette Gustafsson, Fackförbundet ST, 026-648500(vxl)
Publicerat 2024-02-13
Sista ansökningsdag 2024-02-27

Tillbaka till lediga jobb