Högskolan i Gävle

Om arbetsplatsen 

Högskolan i Gävle är Sveriges populäraste högskola. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 370 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Vi har 17 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan har fyra strategiska forskningsområden som fokuserar på samhällsutmaningar: Hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Sedan 2023 är Högskolan en del i Europauniversitet EU GREEN som arbetar för att stärka kvaliteten inom den högre utbildningen i EU samt ökat utbyte för både studenter och anställda.

Högskolans vision är Förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad.

Vi erbjuder bland annat:

  • God arbetsmiljö: medarbetarundersökningen visar hög trivsel och arbetsglädje
  • Generöst friskvårdsbidrag, i topp bland Sveriges lärosäten
  • Flexibelt arbetssätt 

Anställningen är förlagd inom Avdelningen för socialt arbete, kriminologi och folkhälsovetenskap, vilken är en av de tre avdelningarna på Akademin för hälsa och arbetsliv. Inom avdelningen finns fyra utbildningsprogram: kandidatprogram i utredningskriminologi, kandidatprogram i socialt arbete med inriktning internationellt socialt arbete, socionomprogram samt masterprogram och forskarutbildning i socialt arbete med inriktning mot hälsofrämjande arbetsliv. Därtill finns fristående kurser och uppdragsutbildningar.

Vi söker nu en universitetsadjunkt inom socialt arbete med en omfattning av 20-25%. Tillträde 1 augusti 2024 eller enligt överenskommelse. Tjänsteställe är Gävle och merparten av arbetstiden är campusförlagd till Högskolan i Gävle.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår att bedriva undervisning, utvecklingsarbete och administration. I första hand ingår undervisning samt kursansvar inom ämnet socialt arbete. Undervisning sker inom socionomprogrammet och inom kandidatprogram i socialt arbete med inriktning internationellt socialt arbete. Vidare ingår undervisning inom våra uppdragsutbildningar, samt att delta i avdelningens forskning och ämnets utvecklingsarbete. Ett revideringsarbete är planerat för Masterprogrammet i socialt arbete under år 2024.

Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer

För anställningen krävs socionomexamen. Därutöver krävs dokumenterad pedagogisk skicklighet, se Högskoleförordningen (1993:100) samt Anställningsordning vid Högskolan i Gävle. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska samt ha erfarenhet av administrativt arbete inom högre utbildning.

Vidare krävs erfarenhet av undervisning samt även lång klinisk erfarenhet av socialt arbete. Extra meriterande är om den sökande själv är legitimerad Hälso- och sjukvårdskurator då denna anställning kommer att innebära undervisning inom det legitimationsgrundande Hälso- och sjukvårdsprogrammet. Du är pedagogisk och tycker om att möta människor. Det är meriterande om du har erfarenhet av samarbete mellan högskola/universitet och andra myndigheter. Erfarenhet av praktiskt socialt arbete med barn och unga är särskilt meriterande samt teoretisk kunskap inom samtalsmetodik. Vidareutbildning inom psykoterapeutisk metod är meriterande.

Särskild vikt läggs vid personliga egenskaper såsom god förmåga att samarbeta och kommunicera i tal och skrift. Du ska även vara noggrann och ha förmåga att både ta och fånga upp initiativ.

Villkor

Tidsbegränsad anställning under ca 1 år.

Ansökan ska åtföljas av CV med en förteckning över referenspersoner, kortfattad redogörelse för pedagogisk, handledande och andra för anställningen viktiga erfarenheter.

Kontakt

Josefin Westerberg Jacobson
Avdelningschef, avd socialt arbete och kriminologi
026-64 82 33
jonwen@hig.se

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillträde 1 augusti 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20-25%
Ort Gävle
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer HIG-STÖD 2024/157
Facklig företrädare
  • Maria Savela, SACO-S, 026-648500(vxl)
  • Kia Sundberg-Kimhag, Sveriges Lärare, 026-648500(vxl)
  • Annette Gustafsson, Fackförbundet ST, 026-648500(vxl)
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb