Högskolan i Gävle

Om arbetsplatsen 

Högskolan i Gävle är Sveriges populäraste högskola. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 370 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Vi har 17 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan har fyra strategiska forskningsområden som fokuserar på samhällsutmaningar: Hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Sedan 2023 är Högskolan en del i Europauniversitet EU GREEN som arbetar för att stärka kvaliteten inom den högre utbildningen i EU samt ökat utbyte för både studenter och anställda.

Högskolans vision är Förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad.

Vi erbjuder bland annat:

  • God arbetsmiljö: medarbetarundersökningen visar hög trivsel och arbetsglädje
  • Generöst friskvårdsbidrag, i topp bland Sveriges lärosäten
  • Flexibelt arbetssätt 

Anställningen är inom Avdelningen för arbetshälsovetenskap och psykologi, vilken är en av de fyra avdelningarna på Akademin för hälsa och arbetsliv. Inom avdelningen finns master- och forskarutbildningsprogram inom arbetshälsovetenskap samt personal- och arbetslivsprogrammet med psykologi som huvudämne. Därtill finns fristående kurser och uppdragsutbildning.

Vi söker nu en lärarassistent till avdelningen under viss tid med en omfattning av heltid, alternativt deltid efter överenskommelse. Anställningen är tidsbegränsad till ca ett år.

Arbetsuppgifter

En omfattande del av tjänsten innebär kursadministration för att stödja undervisande personal. I tjänsten kan även viss undervisning tillsammans med lärarlaget ingå, samt visst stöd till forskning.
Omfattningen är heltid, alternativt deltid efter överenskommelse, och tjänstestället är Gävle.

Kvalifikationer

För behörighet till tjänsten krävs kandidatexamen med inriktning mot arbetshälsa, psykologi eller motsvarande. Den sökande skall kunna uttrycka sig flytande på svenska i tal och skrift och ha goda kunskaper i engelska. Den sökande ska ha kunskap om och erfarenhet av att arbeta i projekt och i nära samarbete med andra. Vidare är personlig lämplighet i form av god samarbets- och initiativförmåga en förutsättning för anställningen.

Det är meriterande om den sökande har praktisk erfarenhet av kursadministration inom högre utbildning. Det är även meriterande att ha praktisk erfarenhet av forskning och undervisning på högskolenivå.

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.

Tillträde så snart som möjligt, efter överenskommelse.

Kontaktuppgifter

Zahra Ahmadi
Avdelningschef

026-648629

Zahra.Ahmadi@hig.se

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Tillträde så snart som möjligt, efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid eller enligt överenskommelse
Ort Gävle
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer HIG-STÖD 2023/381
Facklig företrädare
  • Maria Savela, SACO-S, 026-648500(vxl)
  • Annette Gustafsson, Fackförbundet ST, 026-648500(vxl)
  • Kia Sundberg-Kimhag, Sveriges Lärare, 026-648500(vxl)
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb