Högskolan i Gävle

Om arbetsplatsen 

Högskolan i Gävle är Sveriges populäraste högskola. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 370 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Vi har 17 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan har fyra strategiska forskningsområden som fokuserar på samhällsutmaningar: Hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Sedan 2023 är Högskolan en del i Europauniversitet EU GREEN som arbetar för att stärka kvaliteten inom den högre utbildningen i EU samt ökat utbyte för både studenter och anställda.

Högskolans vision är Förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad.

Vi erbjuder bland annat:

  • God arbetsmiljö: medarbetarundersökningen visar hög trivsel och arbetsglädje
  • Generöst friskvårdsbidrag, i topp bland Sveriges lärosäten
  • Flexibelt arbetssätt 

Anställningen är förlagd inom Avdelningen för socialt arbete och kriminologi, som till årsskiftet år 2024 även inkluderar folkhälsovetenskap och blir Avdelningen för socialt arbete, kriminologi och folkhälsovetenskap. Vi är då en av de tre avdelningarna på Akademin för hälsa och arbetsliv. Inom avdelningen finns fyra utbildningsprogram: kandidatprogram i utredningskriminologi, kandidatprogram i socialt arbete med inriktning internationellt socialt arbete, socionomprogram samt masterprogram och forskarutbildning i socialt arbete med inriktning mot hälsofrämjande arbetsliv.

Rektor har tagit beslut om att ett masterprogram i kriminologi samt på sikt en forskarutbildning i kriminologi ska ges. Därför är nu ett masterprogram i kriminologi under uppbyggnad. Därtill finns fristående kurser och uppdragsutbildningar. Kandidatprogrammet i utredningskriminologi har högt söktryck bland förstahandssökande i landet och utbildningen bedrivs på distans.

Arbetsuppgifter

En omfattande del av tjänsten innebär kursadministration för att stödja undervisande personal. I tjänsten ingår även undervisning och rättning tillsammans med lärarlaget, samt visst stöd till forskning.

Undervisningen sker på grundläggande nivå och är förlagd främst på distans men campusundervisning kan förekomma i begränsad omfattning. I anställningen ingår också att delta i avdelningens och ämnets utvecklingsarbete samt administrativt arbete, samverkan och internationalisering.

Kvalifikationer

För anställningen krävs en kandidatexamen i kriminologi eller motsvarande. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vidare är erfarenhet av undervisning samt erfarenhet av administrativt arbete inom högre utbildning meriterande. Du är pedagogisk och tycker om att möta människor. Det är meriterande om du har erfarenhet av samarbete mellan högskola/universitet och andra myndigheter, organisationer. Vidare är kunskaper i och erfarenheter av undervisning i utvärderingsmetoder, alternativt erfarenhet av utredningsarbete, meriterande.

Särskild vikt läggs vid personliga egenskaper såsom god förmåga att samarbeta och kommunicera i tal och skrift. Du ska även vara noggrann och ha förmåga att både ta och fånga upp initiativ.

 

Villkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i 6 månader med möjlighet till förlängning

Omfattning:   Halvtid till 80%

Tillträde snarast  

Kontaktperson:

Josefin Westerberg Jacobson, avdelningschef

026-64 82 33

jonwen@hig.se

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50% till 80%
Ort Gävle
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer HIG-STÖD 2023/515
Facklig företrädare
  • Maria Savela, SACO-S, 026-648500(vxl)
  • Kia Sundberg-Kimhag, Sveriges Lärare, 026-648500(vxl)
  • Annette Gustafsson, Fackförbundet ST, 026-648500(vxl)
Publicerat 2023-12-08
Sista ansökningsdag 2024-01-15

Tillbaka till lediga jobb