Högskolan i Gävle

Om arbetsplatsen 

Högskolan i Gävle är Sveriges populäraste högskola. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 330 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Vi har 19 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan har fyra strategiska forskningsområden som fokuserar på samhällsutmaningar: Hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Sedan 2023 är Högskolan en del i Europauniversitet EU GREEN som arbetar för att stärka kvaliteten inom den högre utbildningen i EU samt ökat utbyte för både studenter och anställda.

Högskolans vision är Förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad.

Vi erbjuder bland annat:

  • God arbetsmiljö: medarbetarundersökningen visar hög trivsel och arbetsglädje
  • Generöst friskvårdsbidrag, i topp bland Sveriges lärosäten
  • Flexibelt arbetssätt 

Akademin för teknik och miljö består av ca 200 medarbetare som är fördelade på fyra avdelningar: avdelningen för byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskap, avdelningen för elektroteknik, matematik och naturvetenskap, avdelningen för datavetenskap och samhällsbyggnad samt avdelningen för industriell ekonomi, industridesign och maskinteknik. Inom akademin bedrivs forskning, utbildning och samverkan.

Arbetsuppgifter

Är du en driven person med intresse för samverkan mellan akademi, näringsliv och samhälle? Som samverkansansvarig får du en central roll inom områdena utbildning och forskning. Du initierar, driver och följer upp samverkansprojekt i nära dialog med både interna och externa aktörer. Du fungerar som en sammanhållande länk och skapar förtroendefulla relationer mellan akademin och företag samt organisationer.

Du har ansvar för vår samverkan inom utbildning, med särskilt fokus på Cooperative Education (Co-op). Du planerar och koordinerar hela processen: från att etablera kontakt med företag, till att matcha studenter och följa upp samarbeten. Du är också delaktig i att utveckla och förvalta nätverk såsom Tekniksamverkan och arbetar långsiktigt för att stärka lärosätets roll som en relevant och engagerad samarbetspartner.

I rollen ingår också att samordna och driva samverkansforum, konferenser och internationella samarbeten. Du fångar upp initiativ från både akademin och externa parter, omvandlar dem till konkreta projekt och ser till att nödvändiga strukturer och avtal finns på plats.

En del av ditt uppdrag är att processleda forskningsprojekt från ax till limpa, där du finns med i hela kedjan – från att identifiera idéer och möjligheter, till att stödja forskare i att forma ansökningar, bygga partnerskap och driva projekten framåt.

Det här är en roll för dig som trivs med att kombinera strategiskt tänkande med operativt ansvar, och skapa långsiktiga relationer som gör verklig skillnad – både för våra studenter, våra forskare och samhället i stort.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom teknikområdet eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet av processledning av hela forskningsprocessen från idé om ansökan till forskningsresultat, där du har haft en drivande och samverkande roll.Du behöver även ha erfarenhet av att arbeta med samverkan mellan akademi och offentliga och privata aktörer. Du ska därtill ha god kännedom om och upparbetade kontaktnät regionalt och nationellt, och ha erfarenhet av för akademin relevanta forskningsfinansiärer.

Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Som person har du helhetssyn och är bra på att ta och fånga upp initiativ samt är strukturerad och uthållig. Med ett konsultativt arbetssätt är du en samarbetspartner som har förmågan att bygga, utveckla och upprätthålla starka relationer. Det är viktigt att du är flexibel och skicklig på att kommunicera internt liksom externt med olika samverkanspartner.

Kontaktperson

Gunilla Mårtensson
Akademichef
+46 26-648294

gunilla.martenssont@nihig.se

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde 1 september 2025 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gävle
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer HIG-HR 2025/50
Facklig företrädare
  • Maria Savela, SACO-S, 026-648500(vxl)
  • Kia Sundberg-Kimhag, Sveriges Lärare, 026-648500(vxl)
  • Annette Gustafsson, Fackförbundet ST, 026-648500(vxl)
Publicerat 2025-05-05
Sista ansökningsdag 2025-05-25
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb