Högskolan i Gävle

Om arbetsplatsen 

Högskolan i Gävle är Sveriges populäraste högskola. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 370 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Vi har 17 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan har fyra strategiska forskningsområden som fokuserar på samhällsutmaningar: Hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Sedan 2023 är Högskolan en del i Europauniversitet EU GREEN som arbetar för att stärka kvaliteten inom den högre utbildningen i EU samt ökat utbyte för både studenter och anställda.

Högskolans vision är Förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad.

Vi erbjuder bland annat:

  • God arbetsmiljö: medarbetarundersökningen visar hög trivsel och arbetsglädje
  • Generöst friskvårdsbidrag, i topp bland Sveriges lärosäten
  • Flexibelt arbetssätt 

Akademin för hälsa och arbetsliv söker nu en akademisekreterare.

För information om Akademin för hälsa och arbetsliv, se https://www.hig.se/Ext/Sv/Organisation/Akademier/Akademin-for-halsa-och-arbetsliv.html


Arbetsuppgifter

Befattningen innefattar ledningsstöd till främst akademichef, samt till avdelningschefer inom Akademin för hälsa och arbetsliv. 

I ledningsstöd ingår uppgiften att förbereda beslutsunderlag och kartläggningar för akademins ledningsgrupp. I arbetsuppgifterna ingår även att vara akademiledningens sekreterare vid interna och externa möten samt ett praktiskt stöd till akademiledning vid rekryteringar. Vidare ingår planering samt bokning av akademigemensamma aktiviteter, administrativ samordning vid externa besök, disputationer och examenshögtider. Vidare ingår arbetsuppgifter som t.ex. lokal webbredaktör, akademiövergripande och avdelningsspecifika administrativa arbetsuppgifter, viss samordning samt viss administration kring forskning.

En akademisekreterare är en viktig länk mellan akademiledning, medarbetare och övriga enheter vid Högskolan. Arbetsuppgifterna utgår från behov och formas dynamiskt i nära samarbete med akademiledningen.

Tjänsteställe är Gävle och du förväntas vara på campus på heltid.

Kvalifikationer

För uppdraget är högskoleutbildning önskvärt eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. 

Du har god erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter och har dokumenterad erfarenhet som sekreterare eller motsvarande förvärvad kunskap. Du kan arbeta självständigt och i grupp. 

Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du behöver vara självgående och ansvarsfull. Som kontaktperson och representant för akademins ledning uppträder du professionellt och serviceinriktat. Det krävs att du har en god samarbetsförmåga, intresse för och förmåga att hjälpa andra samt viljan att anstränga dig för att leverera lösningar i tid. Du är van att analysera och lösa problem. Du är prestigelös och har stor känsla för service. Vidare krävs att du är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt.

Ansökan skall åtföljas av CV, en förteckning över referenspersoner samt övriga handlingar som du önskar åberopa.

Kontaktuppgifter

Magnus Isaksson
Akademichef
026 - 64 82 49
magnus.isaksson@hig.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2 januari 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gävle
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer HIG-STÖD 2023/374
Facklig företrädare
  • Maria Savela, SACO-S, 026-648500(vxl)
  • Annette Gustafsson, Fackförbundet ST, 026-648500(vxl)
  • Kia Sundberg-Kimhag, Sveriges Lärare, 026-648500(vxl)
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-10-02

Tillbaka till lediga jobb